Nieuws

21.06.2024

Geen hogere BTW!


Op 3 juni ging de campagne Geen hogere btw! Je belast er heel Nederland mee van start. Een brede coalitie vanuit sport, media, boeken, cultuur en horeca komt in het geweer tegen de btw-verhoging. Het nieuwe kabinet is van plan om in 2026 het btw-tarief voor cultuur, media, horeca, boeken en sport te verhogen van 9% naar 21%. De deelnemende partijen vinden elkaar in de overtuiging dat deze grote lastenverzwaring álle Nederlanders gaat raken. Verschillende organisaties uit al deze sectoren maken zich grote zorgen.

De voorgenomen verhoging van het btw-tarief gaat onvermijdelijk leiden tot hogere prijzen, wat de toegankelijkheid en betaalbaarheid van sport, media, boeken, cultuur en logies voor het publiek onder druk zet. Het raakt iedereen in Nederland in het dagelijks leven en op meerdere vlakken. Het is een extra belasting op de kostbare vrije tijd, het verenigingsleven, nieuwsgierigheid en (mentale) gezondheid van elke Nederlander. Van het toejuichen van je favoriete voetbalteam, het boek dat je wilt lezen, een bezoek aan je lievelingsmuseum, luisteren naar de fanfare in de buurt, een hotelovernachting in eigen land, een uurtje sporten bij de in de wijk, tot de krant die je op de hoogte houdt over wereldgebeurtenissen.

In alle landelijke (en veel regionale) bladen zijn paginagrote advertenties verschenen waarin aandacht wordt gevraagd voor de consequenties van een hogere BTW: de Telegraaf, Algemeen Dagblad (inclusief regio), NRC, FD, Volkskrant, Trouw, Parool.

Op de website geenhogerebtw.nl staat het laatste nieuws, kun je je inschrijven voor de mailinglist en de inhoud van de campagne en campagnemateriaal vinden.

BKNL roept iedereen op de campagne Geen hogere btw! te delen via sociale media en andere kanalen. Hoe meer organisaties en mensen van zich laten horen, hoe sterker de boodschap. Door samen te werken gaan we proberen om de btw-verhoging van tafel te krijgen

Laat van je horen: #geenhogerebtw!